Welcome to my second blog, where I write ablout my characters and their story. :D
** BLOG HIATUS **
Main Blog [x]

Wednesday 27 March 2013

Game of Life

Namostésakkor először is. Leszögezném, hogy igen, a címet egy LM.C szám ihlette. Nagyon jó szám, tessék meghallgatni. Igazából a történet alapja nagyon elnagyjázva már meg volt, és eléggé passzolt a szám címe, így gondoltam... miért is ne? :D

Szóval.
A történet egy játékról szól, ami az emberek lelkével áll kapcsolatban. Ez úgy néz ki, hogy minden játékos lelke meg van bélyegezve, mindenkién ott egy "beleégetett" jel, ami feljogosítja, hogy részt vegyen a játékban. Az évek folyamán nagyon kevés alkalommal kerültek be új játékosok, mert az események a már megszokott emberekkel zajlottak, több évszázadra visszavezethetőleg. Mégha más testben és időben is. Ugyanis a lelkek folyamatosan vándorolnak. Az emberi test megöregszik, meghal, de a lélek tovább vándorol. Lehet ezt akár reinkarnációként is felfogni. És ez elől nincs menekvés. Ha a billog egyszer rákerül valakire, akkor azt csak azzal moshatja le, ha sikerül megnyernie a játékot (amit még pontosabban ki kell dolgoznom, hogy milyen legyen ^^; ) Így esik ez meg a játékban résztvevőkkel is, levezetve egy példán:

¤ Az ember lelke megkapja a bélyeget, részt vesz a játékban, de akár korán hal meg akár nem, a következő életében ott folytatja ahol abba hagyta. Persze az előző életből származó emlékek, személyiség és tudás nem születéskor követi a gazdáját, hanem véletlenszerűen. Van aki már 13 éves korában visszarázódik a játékba, van aki csak 30 éves korára. Ha nyer, akkor választhatja a kiutat, és normális életet élhet. Azonban előző életeire soha többé nem fog emlékezni. Vagy, folytathatja a játékot + kap valami extra dolgot, ami lehet bármi.

Ebbe a zavaros játékba keveredik be egy véletlen folytán Nathan, amikor már majdnem betöltötte a 18-at. Eredetileg neki nem volt sorsa az, hogy része legyen ennek az egésznek. Legalábbis az emberek így hiszik. (A későbbiekben fognak csak kiderülni nagy súllyal bíró tények?) A srác a történet elején kapcsolódik be. Egy különleges borítékot kap iskolai padjára, amin csak a neve áll, nyomtatva. A levél, amit a boríték tartalmaz üres. Szerencséjére épp meglátja ezt az egyik osztálytársa, egy jótanuló, melegszívű srác, Tommy, akivel eddig csak pár szót beszél. Az osztálytársa elhívja egy kevésbé forgalmas helyre, ahol tudnak beszélni. Kiderül, hogy ez a fiú cseppet sem olyan, ahogy az emberek látják, azonban mégis segít Nathan-nek, mivel nem érti ő sem hogyan történhetett minden. 
Elmondja, hogy a borítékban lévő papír nem üres, azonban Nathan-nek kell rájönnie mi áll benne. Ehhez határidő is tartozik. Ha nem teljesíti a kötelességét, avagy a feladatot, akkor valaki megfizet a bukásáért. (Sokkal gonoszabb dolog, ha egy családtag vagy barát a tét xDD)
Amikor ez konkrétan tudatosul a srácban, kétségbe esik, azonban még a határidő előtt sikerül teljesítenie, amikor egy újabb feladvánnyal szembesül...

Karakterek
- Nathan
Nathan egy lázadó, rocker fiú, aki szeret szakadt de stílusos göncökbe járni. Visszahúzódobb annál, mint amilyennek kinéz, és nem keresi az emberek társaságát, mivel nehezen kezdeményez, így csak külső segítség hatására ismerkedik (leszólítják, stb.). 
Családját elhagyta az apa, ezért lett Nathan ilyen lázadó. Őt hibáztatta mindenért. Ezért festette feketére a haját, és viselt mindig fekete kontak lencsét, mert minden a kinézetével kapcsolatban az apjára emlékeztette. Ám amikor megtudja hogy az apja okkal tette amit tett, akkor már hanyagolja a lencse használatát, hogy legalább a szemei hasonlítanak.

A történet folyamán a srác rájön, hogy egy magasabb hatalom mozgatja a szálakat, és célja őket leleplezni/megdönteni, hogy visszakapja a rendes életét. /habár szerintem sokkal izgalmasabb így az élete, szóval nem panaszkodhat nekem XDD/

 


-Tommy
Tommy, Nathan osztálytársa, már a kezdetektől részese a játéknak. Nem sokkal a 14. születésnapja után éledtek fel benne az emlékek és a tudat, hogy minek is a részese. Agyafúrt, nem szeret közösködni, mégis segít barátjának, mert szánja őt. Ez később átalakul igazi barátsággá, rájön, hogy a kapcsolatuk által, nem kell magányban élnie, megoszthatja a játékkal kapcsolatos gondolatait másnak is.
Az életben tanusított álcája a jótanuló diák, a tanárok és a diáktársainak a kedvence, azonban valódi személyisége egy kegyetlen gyilkoséhoz hasonlít.

- Többi karakterről még nincsenek kidolgozott információk.



No comments:

Post a Comment